JVC Brent Cross

JVC’s main London premises on the North Circular Road were upgraded in 2005 to incorporate a high quality office environment at the rear of the building.

Prism Architectural designed, manufactured & installed the main façade and the ground floor screens to the office building providing impressive views over the near-by nature reserve.

Main Contractor
Kajima Construction Europe (UK) Ltd
Architect
Kajima Design Europe Ltd
Requirement
Structural Glazed Curtain Wall, Ground Floor Framing & Doors to provide a façade designed to look like a wide screen TV.
Solution
This colossal building features 1,500m2 of Schuco FW50+ Curtain Walling where the sealed double glazing units were structurally bonded, on site, and secured to the framework. The ground floor features an abundance of Schuco Royal S 65 fire doors, a Crystal Tourniket automatic revolving entrance door and two disabled access pass doors.