Royal Vetinary College

The new Teaching and Research Centre (TaRC) at the Royal Veterinary College, Potters Bar, accommodates the RVC’s lifestyle research which includes conditions such as obesity, diabetes, chronic kidney disease and arthritis as well as those with genetic roots.

The new Main Entrance Screen & Rooflight was constructed using the Pilkington Planar system with sole support for the double glazed units coming from 15mm clear toughened glass fins.

Main Contractor
Willmott Dixon Construction
Architect
Achitecture PLB
Requirement
A striking bolted glass entrance screen was required with a structurally glazed rooflight over the atrium.
Solution
Double glazed Pilkington Planar was installed with 902 stainless steel fittings and brackets. These were ties back 15mm toughened glass fins which were spliced at 4m levels. Glass units comprised a Pilkington Suncoll 70/40 outer pane to reduce solar heat gain.